Rotary koor - kes me oleme?

2007. aasta Tallinna Rotary Klubi jõulupeol otsustas lauluhimuline seltskond, et nüüd teeme koori. Ja teeme kohe segakoori. Koguneti sooviga end ja oma hääli proovile panna, põues salaunelm, mis sel hetkel utoopiana näis: pääseda 2009. aasta üldlaulupeole. 2008. aasta augustis koor registreeriti, idee hälli auks sai nimeks Tallinna Rotary Klubi Segakoor. Seda enam, et klubi leidis võimaluse koori tegevust nii moraalselt kui aineliselt toetada.

Algus oli põrgulikult raske ja esimene dirigent põgenes koori eest lausa välismaale. Siis aga võttis praegune dirigent Jaanika Kuusik kõigile ootamatult, küllap talle eneselegi, väljakutse vastu ja algas kibe töö läbi pisarate.

Ime ja dirigendi ennastsalgava ning nakatava entusiasmi najal läbis koor 2009. aasta märtsis närvesööva ettelaulmise edukalt ning osalemine XXV üldlaulupeol „Üheshingamine“ oli auga välja teenitud. Suvel laulis koor juba laulukaare all nii, et silmis rõõmupisarad ja südames magusvalu kramp - oli ikka uhke ja kena küll!

Peale laulupidu laululust ei raugenud ning sügisel alustati reipalt uut hooaega. Paar korda aastas tehakse trenni intensiivsemalt. Traditsiooniks on saanud laulupäevad kas Laitse lossis või Maardu mõisas ning suvine kolmepäevane laululaager. Koor on andnud  kontserte Kursi kirikus, Mustjala kirikus, Rotary Klubi traditsioonilisel tammeistutamispäeval Kadrioru pargis ja klubi sünnipäeval. 2010. aasta jõulukontserdil Tallinna Matkamajas oli kooril koos Sadama Segakooriga suur au ja rõõm laulda solist Ivo Linnaga.

See ei jäänud viimaseks ühistegemiseks. 2011. aasta suvel toimus heategevuskontsert Muhu Katariina kirikus, kus sama seltskond, lisaks Meelis Laido ja Laur Teär, laulis uisk-tüüpi purjelaeva valmimisele toeks ja aitas Uisule kiilurauda alla lüüa.

Tallinna Rotary Klubi Segakoor ei saa ilma laulmiseta elada. Ja ilma üksteiseta on ka juba üsna raske, kord nädalas peame kindlasti kokku saama. Ja kindlasti ei saa me läbi huumorita. Ja oma dirigenti pole võimalik üle tähtsustada: teda me armastame hullupööra!

Koori liikmeteks on Tallinna Rotary Klubi liikmed, nende laululembesed kaasad ja sõbrad ja nende toredad sõbrad.

PS! Tallinna Rotary Klubi koor kaasab rõõmuga oma tegevusse nii noori kui ka kogenumaid muusikuid.

Fotomeenutus 2011. aastast