Dirigent Jaanika Kuusik

Dirigent Jaanika Kuusik

Foto: Annika Haas

Jaanika Kuusik on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli koorijuhtimise (õp Anneli Mäeots) ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppe koolimuusika erialal, kus tema dirigeerimisõpetajaks oli professor Ants Soots. 2012. aasta kevadel jõudsid lõpule õpingud EMTA magistrantuuris kooridirigeerimise erialal professor Tõnu Kaljuste käe all.

Aastail 2008-2009 oli Jaanika Kuusik Tallinna Tehnikaülikooli kammerkoori koormeister. Hetkel on ta Tallinna Rotary Klubi segakoori ja Rahvusooper Estonia poistekoori õppekoori dirigent. Samuti töötab Tallinna Muusikakeskkooli laste- ja noortekoori koormeistri ning hääleseadjana, millele 2010. aasta septembrist lisandus töö mudilaskoori dirigendi ja laulueriala õpetajana.

Alates 2007. aasta sügisest laulab Jaanika Kuusik kammerkooris Voces Musicales, kus ta on saanud oma oskusi rakendada nii koorilaulja, solisti kui ka koormeistrina. Samuti osaleb ta lauljana ansamblis Vox Clamantis.

Oma soolodebüüdi lauljana tegi Jaanika Kuusik 2009. aasta kevadel Arvo Pärdi teoses „Passio“ (dirigent Risto Joosti juhatusel). Peale selle kuuluvad tema repertuaari Saint-Saënsi „Jõuluoratoorium“, Charpentier' „Te Deum“ ja „Jõulumissa“ ning Pärdi „Te Deum“.

Esimeseks suuremaks väljakutseks ooperisolistina oli ülesastumine 2012. aasta veebruaris Evelin Seppari ooperis „Teine“, kus Jaanika Kuusik laulis pearolli.